Bucureștiul e mai aproape de Rai: 15 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

La propunerea primarului general Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului București a alocat 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. De asemenea, 4,5 milioane de lei vor fi dați pentru consolidarea și restaurarea Mănăstirii Antim. Potrivit Hotnews.ro, Gabriela Firea i-a rugat pe consilieri să aloce banii pentru Catedrală întrucât acolo nu va fi doar un lăcaș de cult, ci va funcționa și o cantină socială, un after-school, o sală de spectacole de muzică sacră și o școală.

Consilierii USB au anunțat că votează împotriva alocării acestor fonduri către Catedrala Mântuirii Neamului. „Consilierii USB au votat împotriva alocării a 15 milioane de lei bani din bugetul Primăriei Capitalei pentru lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului, în condițiile în care propunerea Gabrielei Firea a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței de azi, fără consultarea bucureștenilor și a societății civile.

Am solicitat CGMB ca Gabriela Firea să fie mandată să ceară BOR: situația tuturor finanțărilor publice pentru Catedrală, lista detaliată pentru toate obiectivele de investiții pe perioada 2011 – 2016 pentru domeniul Culte/Religie, caietele de sarcini pentru licitații, contractele și actele adiționale, facturile și rapoartele instituțiilor de control precum Inspectoratul de Stat în Construcții, Garda de Mediu, Poliția Locală, Poliția Română, Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic”, scrie Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Și consilierii PNL au anunțat că au votat împotrivă. Consilierul PNL Ciprian Cucu a declarat pentru jurnaliștii de la Agerpres.ro că deja s-a votat alocarea a două milioane de lei din bugetul Capitalei, iar „bucureștenii au contribuit suficient pe anul în curs la acest proiect”.

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului au început în 2011, iar Patriarhia estimează că va finaliza proiectul în 2017.

„Inițial, costurile lucrărilor la roșu-gri, adică construcția netencuită, dar cu geamuri și uși, au fost estimate la 100 de milioane de euro. După ce au fost reevaluate calculele, odată cu finalizarea lucrărilor din subteran, costurile au scăzut cu 20 de milioane de euro.

Astfel că estimăm că în final suma să fie de 80 de milioane de euro”, a explicat la începutul lucrării, parintele Constatin Stoica, purtatorul de cuvânt al Patriarhiei Romane, potrivit mediafax.ro.

Reprezentantul Patriarhiei a mai spus atunci că pentru lucrările de infrastructură și pregătirea șantirului s-au cheltuit în jur de 25 de milioane de euro. Jumătate din bani au fost de la autoritățile statului, iar jumătate de la oameni țară și din străinătate.

În 2012, statul a sprijinit proiectul cu aproximativ 8,4 milioane de euro. Din această sumă, 2,4 milioane de euro au venit de la Primăria Generală a Capitalei și 4,2 milioane de euro de la Guvern. În 2014, Primaria București a dat pentru construcția catedralei 6 milioane de lei.

O braziliancă promovează un sat din România: Oameni inimoși, natură și mâncare senzațională

https://greatnews.ro/cea-mai-linistita-plaja-salbatica-de-pe-litoralul-romanesc-mare-nisip-si-case-din-stuf/