Prima mare înfrângere pentru Phelps, într-o probă nebună. Trei oameni au luat argintul

Michael Phelps in bazin cu copiii
Foto: Michael Phelps Foundation / Wikimedia Commons

Un sportiv din Singapore a reușit să îi fure aurul lui Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, în proba de 100 de metri fluture. Americanul a cucerit aurul în această probă la ultimele trei ediții ale Jocurilor Olimpice (2004, 2008, 2012).

Joseph Schooling a înotat distanța într-un timp excelent, de 50 de secunde și 39 de sutimi. Pe locul doi au venit, la egalitate, un număr neobișnuit de trei sportivi. Egali cu Phelps au fost sud-africanul Chad Le Clos și maghiarul Laszlo Cseh, toți cei trei sportivi oprind cronometrul la 51 de secunde și 14 sutimi.

Joi, marele sportiv american declarase că se simte obosit după primele zile de concurs de la Rio, potrivit siteului eurosport.com.

Cele 4 medalii de aur de la Rio (la 4×100 m liber, 200 m fluture, ștafetă 4×200 m liber și 4×200 m mixt) și argintul de la 100 m fluture au făcut ca Phelps să stabilească un record ce pare de nebătut – 27 de medalii olimpice, dintre care 22 de aur. Americanul în vârstă de 31 de ani a participat la 5 ediții ale Jocurilor Olimpice. Phelps mai are o șansă la medalii sâmbătă, în finala de 4X100 de metri mixt.

3 medalii pentru România, la Rio

România are o medalie de aur, una de argint și una de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio. Echipa feminină de spadă a luat aurul după finala cu China, dublul Tecău-Mergea a cucerit argintul după finala pierdută cu perechea spaniolă Nadal-Lopez, iar Sîncrăian a luat bronzul la haltere.

Sâmbătă, sportivii români apar în proba de triplu salt feminin (ora 15 40), 3000 de metri obstacole feminin (ora 16 05), 400 de metri feminin (ora 17), opt rame cu cârmaci feminin (finala, ora 17 06), și box +91 kilograme masculin (ora 19).

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

https://greatnews.ro/exclusiv-povestea-unei-medalii-neasteptate-gabriel-sincraian/

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.