Prețurile la alimentele pentru masa de Paște au explodat peste noapte

masa de Paște
Masa de Paște Foto: en.wikipedia.org

Cei care nu s-au grăbit să facă piața înainte de Paște, au primit o mare lovitură din parte comercianților. Produsele s-au scumpit peste noapte, uneori chiar și cu 100%.

Dacă zilele trecute românii puteau cumpăra un kilogram de carne de miel cu aproximativ 25 de lei, acum trebuie să scoată din portofel 30 de lei pentru același produs. În hypermarket, prețul a crescut cu aproximativ doi lei, iar cei care sperau să cumpere pe suta de metri și credeau că vor achiziționa carnea cu un preț mai bun, au avut o mare surpriză.

Potrivit unui studiu al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie, 4 români din 10 cumpără miel de Paște, iar cei mai mulți cheltuiesc pentru asta între 200 și 249 de lei.

Și cum friptura și drobul nu merg fără verdeață, aceasta s-a scumpit cel mai mult în ultimele zile, spre nemulțumirea cumpărătorilor, care nu au încotro și trebuie să o cumpere pentru preparatele tradiționale.

„Ieri am avut pătrunjelul și mărarul cu un leu și acum cu 2 lei”, a spus o vânzătoare pentru Știrile Protv.

Pentru a fi siguri că nu vor lipsi de pe masa de Paște cozonacii și pasca, românii care nu vor să facă ei acasă, s-au înscris pe lista cofetăriilor încă de acum o lună. Prețul acestora pornește de la câțiva lei și ajunge până la câteva zeci de lei, în funcție de dimensiune și de cofetăria aleasă.

Dintre produsele care nu trebuie să lipsească de pe masă, un singur lucru este mai ieftin decât zilele trecute. Un cofrag de ouă deja vopsite costa acum câteva zile în jur de 15 lei, iar acum a fost ieftinit cu cinci lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.