Președintele Iohannis anunță premierul după Crăciun

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

După ce s-a grăbit să cheme partidele la consultări imediat după alegerile din 11 decembrie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va amâna desemnarea noului premier după Crăciun.

„Între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, între PSD, ALDE și UDMR. În consecință, voi avea discuții, iar desemnarea va avea loc după Crăciun. În acest context, vă spun tuturor: Sărbători fericite! La mulți ani”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a primit azi la Palatul Cotroceni delegația PMP și reprezentanții minorităților naționale. Ieri, la Cotroceni au participat la consultări delegațiile PSD, PNL, USR, UDMR și ALDE.

PMP l-a propus ca premier pe Eugen Tomac, în timp ce candidatul care are șanse reale de a fi desemnat premier este propunerea PSD și ALDE: Sevil Shhaideh.

Rămâne de văzut ce va face președintele Iohannis, care poate să confirme propunerea partidelor sau să vină el cu un nume pentru fotoliul de premier.

Dacă preşedintele şi Parlamentul vor fi de acord, Sevil Shhaideh va deveni prima femeie care conduce Guvernul României, fiind și singurul premier din Uniunea Europeană care aparține religiei musulmane.

Noul prim-ministru al României. Cine e Sevil Shhaideh, propunerea PSD