Societatea Ornitologică Română și Federația Coaliția Natura 2000, alături de mai mulți iubitori de natură din România, au cerut oprirea vânătorii păsărilor cântătoare.
S-a cerut schimbarea legii vânătorii, care favoriza dispariția ciocârliilor și a unor păsări precum gâsca de vară, graurul, guguștiucul, lișița, rața mare, rața mică, rața moțată, rața pestriță sau rața sunătoare.
În fiecare an, în România sunt vânate zeci de mii de păsări cântătoare. Într-un caz, vameșii unguri au interceptat un transport cu nu mai puțin de 11.000 de ciocârlii vânate în România.
Demersului s-a alăturat și Jazz Communication, care a realizat „Oprește barbaria, Salvează Ciocârlia!”, o campanie care a fost premiată cu aur la festivalul de creație publictară de pe Riviera Franceză, potrivit Paginademedia.ro.
Campania a primit trofeul Gold Lion la categoria Entertainment Lions for Music, secțiunea Use of an Artist as a Spokesperson/Ambassador in Partnership with a Cause.
„Spotul ăsta chiar a schimbat ceva. Și voturile de pe adsoftheworld sunt sincere, neinfluențate de sistemul de festival sau de PR-ul rețelelor de advertising. Acestea sunt cele două lucruri care contează mult pentru noi”, a declarat Valentin Suciu, Creative Partener Jazz, despre această campanie, citat de Pagina de Media.
În urma campaniei legea vânătorii a fost adoptată cu modificările propuse de ONG-urile de mediu, iar Ministerul Mediului a redus cota de vânătoare pentru ciocârlie, în timp ce unele păsări au disparut complet de pe lista celor care pot fi vânate.
Toți cei care au participat la campanie au făcut-o în mod voluntar, fără niciun ban.
-
Citiți și: Încă o mocăniță a fost „reînviată” în România și se bucură de un succes uriaș
-
Citiți și: 7 drumuri din România pe care trebuie să le parcurgi cu mașina măcar o dată în viață
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: