Premiile Oscar 2015: Care sunt favoriții pentru statuetele din aur

Premiile Oscar
Premiile Oscar Foto:swide.com

Pe 22 februarie, telespectatorii din toată lumea asistă la cea de-a 87-a gală de decernare a premiilor Oscar, iar criticii și site-urile de specialitate deja se gândesc la filmele favorite pentru a primi celebrele statuete din aur.

Dacă anul trecut filmul „12 ani de sclavie” a primit premiul Oscar, anul acesta pelicula „12 ani de copilărie”, de Richard Linklater este marele favorit.

Goldderby, un site specializat în câștigători și previziuni referitoare la filmele nominalizate să intre în cursa de pe 22 februarie, declară că „12 ani de copilărie/Boyhood” este unic în felul său, întrucât a fost turnat pe parcursul a 12 ani, cu aceiaşi actori.

Filmul vorbește despre un viața unui tânăr, din copilărie și până se maturizează. Ellar Coltrane, personajul principal, îi mai are colegi pe Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Lorelai Linklater și pe Ethan Hawke.
La gala Globurilor de Aur, desfăşurată în noaptea de duminică spre luni, Richard Linklater a fost desemnat „cel mai bun regizor”, Patricia Arquette a câştigat Globul de Aur la categoria „cea mai bună actriţă într-un rol secundar”, iar filmul a câștigat la categoria „cel mai bun film-dramă”.

Potrivit clasamentului întocmit de acelaşi site specializat, „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, se află la mică distanţă, pe locul al doilea, informează mediafax.ro.

De asemenea, „Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson, care a câştigat duminică Globul de Aur la categoria „cel mai bun film-comedie/ musical”, se află şi el în plutonul favoriţilor, alături de „The Theory of Everything”, un film despre viaţa şi cariera astrofizicianului Stephen Hawking, al cărui actor principal, Eddie Redmayne, a câştigat Globul de Aur.

Nici lungmetrajele „Whiplash”, un film despre un toboşar care debutează în jazz şi profesorul său tiranic, jucat de J. K. Simmons (premiat cu un Glob de Aur pentru prestaţia sa), „Fata dispărută/ Gone Girl”, de David Fincher, „American Sniper”, de Clint Eastwood, şi „Foxcatcher”, cu Steve Carell şi Mark Ruffalo, nu trebuie uitate, deoarece au şanse foarte mari să se regăsească printre peliculele nominalizate la Premiile Oscar.

Michael Keaton, din „Birdman” și Eddie Redmayne din „The Theory of Everything” se luptă anul acesta pentru a primi statueta pentru „cel mai bun actor în rolul principal”, iar Julianne Moore și Reese Whiterspoon sunt marele favorite în cursa pentru „cea mai bună actriță într-un rol principal”, alături de Marion Cotillard și Meryl Streep.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.