Premieră în România. Program pentru tratarea fricii de avion

Programul „Sunt aerofob, dar mă tratez”, lansat ieri de Compania Națională Aeroporturi București în parteneriat cu TAROM, își propune să trateze frica de avion a românilor și să crească numărul de pasageri pe Aeroportul „Henri Coandă”, relatează agerpres.ro.

Din punct de vedere statistic, unul din cinci oameni suferă de aerofobie, a declarat Valentin Iordache, șeful Direcției Relații Externe din cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București.

„Obiectivul principal al proiectului este de a atrage cât mai mulți oameni către utilizarea liniilor aeriene pentru deplasările pe care doresc să le efectueze, și implicit către Aeroportul Internațional Henri Coandă. Conform statisticilor, unul din cinci oameni suferă de aerofobie, iar psihoterapeuții specializați și specialiștii din domeniul tehnic îi vor ajuta pe viitorii pasageri să se simtă confortabil pe parcursul zborului”, a afirmat Valentin Iordache, potrivit sursei citate.

Programul-pilot va avea o durată de șase săptămâni, în cadrul cărora vor exista șase module de curs.

În timpul cursului, prin materiale video sau direct, psihoterapeuţii şi personalul aeronautic le vor explica participanților cât este de sigur transportul aerian. Cursurile, gratuite deocamdată, vor demara în luna octombrie şi se vor desfăşura în fiecare zi de sâmbătă, pe durata a şase săptămâni, o şedinţă având până la patru ore, potrivit mytex.ro.

La fiecare ședință vor putea participa 6-10 persoane. Până acum s-au înscris în program actorii Marius Bodochi, George Ivașcu și Tania Popa, conform aeronews.ro.

În funcţie de rezultatul proiectului-pilot va putea fi instituit un curs pentru cei care vor dori să se trateze de anxietatea din timpul zborului, cursurile în acest caz fiind contra cost, au anunțat inițiatorii. După terminarea perioadei de test se va putea înscrie și publicul larg.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG electrocasnice. TOP oferte la frigidere, mașini de spălat, aragaze
Reduceri eMAG televizoare. Cele mai atractive oferte de zilele acestea
Locuri de muncă în agricultură în Marea Britanie și în România. Se caută necalificați, tehnicieni, manageri
Locuri de muncă în străinătate pentru șoferii din România. Anunțuri urgente!

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.