Premieră. O femeie vrea să aducă pe lume copilul fiicei sale decedate

O femeie în vârstă de 59 de ani uimește întreaga lume cu decizia controversată pe care a luat-o, de a aduce pe lume copilul fiicei sale decedate.

Britanica dorește să dea naștere propriului său nepot, după ce în urmă cu patru ani fiica sa a murit de cancer la o vârstă foarte mică, de nici 30 de ani. Femeia susține că este singura ei modalitate ca să devină bunică și că vrea să respecte ultima dorință a fiicei sale, aceea ca ovulele sale să fie fecundate cu ajutorul unui donator străin, apoi implantate mamei sale.

Încercarea sa de a deveni bunică în acest caz controversat a fost până acum în zadar, iar mai multe clinici de fertilizare unde a mers pentru a face procedurile necesare au refuzat-o tranșant.

De asemenea, o cerere către o clinică de fertilizare din New York a fost anulată după ce Autoritatea de Fertilitate Umană și Embriologie a interzis demersul pe motiv că femeia nu are acordul concret al fiicei sale.

Deși se confruntă cu multe critici din partea societății, femeia este hotărâtă să meargă în instanță pentru a-și expune cauza și pentru a reuși să îi îndeplinească fiicei sale dorința.

Parlamentarul conservator David Davies și-a arătat îngrijorarea față de acest subiect inedit și a spus pentru The Mirror: „Nu pot înțelege de ce ar vrea cineva să facă asta. M-aș îngrijora dacă autoritățile i-ar permite acest lucru. Este deranjant”.

În plus, medicul Mohammed Taranissi, care este directorul unei clinici de fertilizare din Londra, a vorbit despre unicitatea cazului:

„Nu am auzit niciodată de un caz de surogat care implică o mamă și ovulele fiicei sale moarte. Cred că este o premieră în lume”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.