Povestea românului care vrea să traverseze Oceanul Atlantic vâslind

Echipajul românesc va traversa Atlanticul pentru o cauză nobilă (andreirosu.org)
Echipajul românesc va traversa Atlanticul pentru o cauză nobilă (andreirosu.org)

Andrei Roșu este un aventurier. A terminat câteva dintre cele mai grele curse din lume, printre care și triatlonul Arc 2 Arch sau întrecerea arctică 6633 Ultra, iar acum vrea să devină primul român care traversează Oceanul Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle.

Andrei a început să își adune echipa pentru îndrăzneața misiune. El va participa, alături de alți trei colegi, la Atlantic CHallenge, cea mai dificilă cursă pentru canotori din lume, care va avea loc în decembrie 2017.

Este pentru prima oară când o echipă din România participă la competiție. Andrei Roșu a găsit deja doi colegi: doctorul Vasile Osean și fostul canotor Emil Curteanu. Cel de-al patrulea va fi ales în cadrul unei competiții naționale.

”Începând din anii ’90 se organizează – la fiecare doi ani – o competiție internațională de vâslit, care presupune parcurgerea non-stop a unui traseu de aproximativ 5.000 de kilometri, din insulele Canare, până în Antigua”, scrie românul pe blogul său.

Echipa din România va participa în scopuri umanitare la cursă, dorind să strângă bani pentru organizația non-guvernamentală Casa Speranței, care dorește să pună bazele unui centru cultural pentru copiii din comuna ilfoveană Copăceni.

La startul întrecerii vor fi prezente aproximativ 30 de echipaje. Recordul cursei este de 37 de zile, însă au existat ediții în care câștigătorul a ajuns la finiș după 120 de zile.

Andrei Roșu are o experiență bogată în cursele de anduranță. El a terminat triatlonul Arch to Arc, în care a alergat 140 de kilometri, a traversat înot Canalul Mânecii, iar apoi a pedalat 290 de kilometri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Primul sens giratoriu suspendat din România se deschide astăzi | VIDEO
Cât ar costa noul Aro creat de studenți
Primul oraș din România care are transport public pe apă cu vaporașul