Povestea adolescentului care face mii de euro după ce și-a lansat prima afacere la 12 ani

mohammed ali

Mohammed Ali a învățat singur să programeze. Foto: mohammedali.info

Mohammed Ali este un tânăr antreprenor din Marea Britanie care la vârsta de 12 ani și-a lansat propriul său joc pe calculator, relatează metro.co.uk.

Pe atunci, băiatul jucase mai toate jocurile pe care le găsise online și deja se plictisise să termine jocurile altora. Așa că a decis să își facă propriul joc. A petrecut ore nesfârșite pe YouTube ascultând tutoriale și a citit cărți despre programare.

„Obișnuiam să joc o mulțime de jocuri online. În 2012 chiar m-am plictisit și am început să mă gândesc mult la felul în care este făcut un joc. Călătoria a început în dormitorul meu și m-am uitat la filmulețe pe YouTube ca să învăț programare Java”, a povestit băiatul pentru metro.co.uk.

După ce a învățat programare în limbajul Java, a investit în cărți care l-au învățat cum se dezvoltă un joc.

În 2012, chiar înainte de a împlini 13 ani, a creat jocul Project 2006, pe care îl putea juca oricine plătea un abonament lunar de 5,99 lire sterline. În primele luni de la lansare jocul a strâns peste 3.000 de abonați.

„Feedback-ul la primul meu joc, Project 2006, a fost uluitor! Am avut peste 100.000 de afișări pe site și peste 3.000 de membri înregistrați în primele luni”, a povestit Mohammed.

Deși are numai 15 ani, Mohammed Ali are propria afacere. Foto: Mohammed Ali Instagram
Mohammed Ali și familia sa. Foto: Mohammed Ali Instagram

Ulterior, băiatul a decis să înceapă și alte proiecte. Și-a lansat propria afacere de dezvoltare de site-uri, iar acum cere 600 de lire sterline pe proiect (aproximativ 770 de euro). Mohammed gândește ca un antreprenor și își dorește să investească o parte banii rezultați în dezvoltarea unei aplicații la care lucrează în prezent.

Adolescentul nu se gândește numai la succes, ci vrea și să îi ajute pe oamenii sărmani: „Sursa mea de inspirație este Bill Gates. Nu doar că a făcut o groază de bani cu Microsoft, dar le-a și dat foarte mulți bani săracilor. Și eu vreau să fac același lucru”.

Mohammed care acum 15 ani și învață la Batley Grammar School din West Yorkshire, Marea Britanie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locul de muncă plătit cu 400.000 de dolari pe an pe care nu-l vrea nimeni
De ce literele F și J de pe orice tastatură au o liniuță sub ele
Cele mai frumoase alei din lume pe timp de primăvară. 10 imagini superbe


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version