3 turiști veniți la surf în Mexic au fost împușcați în cap de hoții de mașini

mexic

Foto: Michelle_Raponi / pixabay.com

Trei turiști – 2 australieni și un american – au fost împușcați în cap și aruncați într-un puț în nordul Mexicului de hoții de mașini, relatează agenția de presă Reuters.

Trupurile neînsuflețite ale fraților australieni Callum, de 33 de ani, și Jake Robinson, de 30 de ani, precum și cel al americanului Carter Rhoad, de 30 de ani, au fost găsite pe fundul unei fântâni din statul Baja California din nordul Mexicului.

Cei 3 turiști au dispărut în timp ce se aflau într-o vacanță de surfing în apropierea popularului oraș turistic Ensenada, la aproximativ 90 de minute la sud de granița dintre SUA și Mexic, pe coasta Pacificului.

Procuratura Generală a statului Baja California a anunțat că părinții victimelor au identificat trupurile acestora și că nu mai este nevoie de teste genetice.

Procurorul general al statului, Elena Andrade, le-a spus părinților că există „angajament instituțional total de a continua investigarea acestor evenimente nefericite până când responsabilii vor fi pedepsiți conform legii”.

Elena Andrade a mai spus că trupurile celor 3 turiști au fost găsite într-o stare avansată de descompunere la fundul unui puț de peste 15 metri adâncime.

O sursă din biroul procurorului general a declarat pentru Reuters că fiecare dintre cei 3 bărbați uciși fusese împușcat în cap.

Până acum, 3 persoane au fost arestate, au mai transmis oficialii. În zonă a fost găsit și un vehicul ars despre care se crede că a fost folosit de cei 3 surferi.

Ipoteza preliminară a autorităților mexicane este că indivizii arestați au încercat să fure mașina turiștilor, iar când aceștia au opus rezistență, au fost împușcați, iar cadavrele lor au fost aruncate într-o fântână.

Cei trei surferi au fost văzuți ultima dată pe 27 aprilie și au fost dați dispăruți câteva zile mai târziu. Baja California este unul dintre cele mai violente state din Mexic, deși zona Ensenada este considerată mai sigură.

Foto: Michelle_Raponi / pixabay.com


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version