Portrete ale timpului, cu cei mai bătrâni copaci din lume


Beth Moon este o fotografă din San Francisco care și-a dus pasiunea la extrem pentru copacii foarte bătrâni din toată lumea.

În ultimii 14 ani, aceasta a călătorit pe cinci continente pentru a realiza instantanee cu cei mai bătrâni și mai interesanți copaci pe care i-a găsit.

Fotografa a ales ca în timpul procesului de selecție să își aleagă subiecții pe baza a trei criterii: vârstă, mărime și istorie.

Beth a parcurs zeci de mii de kilometri pentru a căuta copacii vechi de sute de ani, cărora le-a dedicat cei 14 ani din viață. Cele 60 de fotografii pe care le-a realizat în călătoria sa le-a strâns într-un album, numit „Copaci antici. Portrete ale timpului”.

Pentru a sublinia cât de vechi și de maiestuoși sunt copacii pe care i-a întâlnit în călătoria sa, Beth folosește un tip de printare rară, folosind săruri de platină și de paladiu, iar rezultatele sunt cu adevărat deosebite.

Pe site-ul său, Beth prezintă și alte fotografii la fel de interesante ca cele cu bătrânii copaci, folosind aceeași tehnică de lucru rară.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.