Ponta și bucuria locului 2: Mai bun decât Năstase și Geoană, egal cu Băsescu

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu
Victor Ponta. FOTO: Ionuț Fantaziu

Victor Ponta face în continuare analize cu privire la înfrângerea pe care a suferit-o la alegerile prezidențiale. Raportându-se la rezultatele obținute de PSD la ultimele două runde ale alegerilor prezidențiale, Victor Ponta spune că a obținut cel mai mare număr de voturi dintre candidații de stânga.

„Am știut să ne adresăm votanților nostri, am făcut-o convingător. Vorbim de 5,3 milioane de alegători, un număr mai mare decât cei care l-au votat pe Adrian Năstase sau Mircea Geoană, egal cu cel obținut de Traian Băsescu în 2004 si 2009, dar am fost însă total nepregătiți pentru așteptările, supărarile si resentimentele unor largi segmente de populatie. (…)

Vorbesc de tineri, de ardeleni, de românii din diaspora, care aveau sentimente speciale legate de tema comunismului, a protecției persoanelor acuzate de corupție, a rolului baronilor locali. Dar mai ales a temerii că toată puterea va fi concentrată la o singură forță politică, PSD și Victor Ponta! Mobilizarea acestora în turul doi a decis rezultatul final!”, a declarat Victor Ponta pentru Evenimentul zilei.

De asemenea, președintele PSD crede că voturile împotriva PSD au fost mai multe din cauza organizării defectuoase a alegerilor în Diaspora, însă neagă că ar fi sabotat votul în stăinătate.