Plătești cu un selfie. Cum funcționează noul sistem

O companie importantă de carduri de credit a început testele cu un sistem de recunoaștere facială pentru autentificarea plăților.

Sistemul MasterCard a fost implementat deja în Statele Unite și Canada, sub numele de ”selfie pay”. Cu ajutorul acestei metode de plată, se pot face tranzacții online doar prin așezarea feței clientului în dreptul camerei telefonului.

Aplicația de autentificare biometrică va fi implementată în curând și în Europa, în următoarele țări: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia și Ungaria.

Pe lângă selfie-uri, MasterCard are și un sistem pe bază de amprente, care pot fi de asemenea folosite la tranzacții financiare.

Există și alte sisteme biometrice de autentificare, cum ar fi Apple Pay, care este bazat pe recunoașterea amprentelor pentru utilizatorii de iPhone sau Apple Watch. Alte sisteme similare sunt Android Pay si Samsung Pay.

Pentru a folosi sistemul MasterCard, trebuie să descărcați o aplicație și să oferiți companiei un selfie, pe baza căruia se va face recunoașterea facială.

Când se face plata, utilizatorul trebuie să clipească, pentru a confirma faptul că se află în carne și oase în fața camerei foto.

Cum ar putea fura infractorii cibernetici banii de pe carduri în viitor