Piraeus Bank pleacă din România din cauza problemelor financiare

bănci locuri de muncă banca transilvania
Foto: Evan Bench via Wikimedia Commons

Într-un interviu pentru Bloomberg, Christos Megalou, noul director general al Piraeus Bank, a declarat că banca își va vinde subsidiarele din România, Bulgaria și Serbia, relatează business-review.eu.

Banca grecească a prezentat recent planul strategic „Agenda 2020”, potrivit căruia băncile din Balcani vor fi vândute, iar portofoliul de credite neperformante va fi redus.

În afară de subsidiarele din Balcani, Piraeus Bank vrea să vândă și acțiunile pe care le deține în compania de transport Hellenic Seaways și în două ferme piscicole din Grecia.

Până la sfârșitul anului, banca grecească trebuie să vândă credite neperformante în valoare de 4 miliarde de euro, conform planurilor de reorganizare făcute în colaborare cu Uniunea Europeană.

„Decizia luată de conducerea Piraeus Bank este să accelereze planul de restructurare, precum și de a da înapoi cât mai rapid posibil ajutorul de stat primit”, a spus Megalou în interviul acordat Bloomberg.

Începând din noiembrie 2015 Piraeus Bank a primit un împrumut guvernamental de 2,72 miliarde de euro. La ora actuală, Fondul de Stabilitate Financiară deține 26,2% din grupul bancar elen.

piraeus bank
Foto: burgasplaza.bg

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.