Pianista Alexandra Dăriescu revine în România

Alexandra Dăriescu
Alexandra Dăriescu Foto: Facebook Alexandra Dăriescu

Alexandra Dăriescu a început anul cu dreptul și a primit invitația de a concerta cu Bournemouth Symphony Orchestra, dar și să debuteze la Royal Concertgebouw Orchestra, iar peste câteva luni își va revedea publicul din România.

O mare speranță a muzicii clasice în străinătate, Alexandra Dăriescu a cucerit inimile britanicilor și pe ale multor europeni, chiar dacă în România sunt prea puțini oameni care au auzit de ea.

Ea este prima pianistă româncă ce a urcat pe scena de la Royal Albert Hall, acolo unde au mai cântat de-a lungul timpului Wagner, Verdi, The Beatles, Frank Sinatra sau Jay Z.

Alexandra a devenit o veritabilă ambasadoare a culturii românești în întreaga lume în ultimii ani, iar sălile mari de spectacole din Europa și de pe alte continente se întrec în a o avea pe scenă.

Anul 2013 a fost un an fabulos pentru Alexandra Dăriescu, iar la doar 28 de ani a cucerit lumea cu talentul ei. Alexandra  este singurul artist român nominalizat la Premiile „Women of the Future” și a primit un premiu important în Marea Britanie, la categoria „Artă și Cultură”.

Pianista a câștigat atunci concursul dedicat celor mai talentate femei. Aceste distincţii recunosc meritele unor tinere femei care îşi desfăşoară activitatea în nouă domenii, inclusiv arte şi cultură, ştiinţe, business, media şi tehnologie.

Tânăra este stabilită de câțiva ani în Londra unde a studiat la Guildhall Scholl of Music&Drama și unde au absolvit actoria cunoscuții Orlando Bloom, din „Pirații din Caraibe”, și Daniel Craig, ultimul James Bond și la Colegiul de Muzică Royal Northern, din Marea Britanie, pe care l-a absolvit în 2008 cu Medalia de Aur, cea mai înaltă distincţie oferită de instituţie. Alexandra a cunoscut și satisfacția pe planul personal, iar în vara anului trecut s-a căsătorit la Iași cu Andreas Flohr, preşedintele organizaţiei Young People in the Arts şi Associate Artist Manager la Konzertdirektion Schmidt.

Pe pagina sa de Facebook, Alexandra și-a anunțat ieri fanii din România că va participa la Festivalul George Enescu, pe data de 19 septembrie cu Ad Libitum Quartet &Alexandru Tomescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.