Performanță pentru tenisul românesc: Monica Niculescu va juca finala la Seul

Monica Niculescu (wtatennis.com)
Monica Niculescu a încheiat sezonul 2016 cu un titlu în Luxemburg (wtatennis.com)

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat în ultimul act al turneului din capitala Coreei de Sud fără să piardă vreun set.

Monica Niculescu va încerca să repete performanța Irinei Begu, care a cucerit trofeul anul trecut. În acest an, Begu – principala favorită – a pierdut în runda secundă, în fața slovacei Jana Cepelova.

Niculescu, cap de serie 5 la competiția sud-coreeană, a trecut, pe rând, de japoneza Eri Hozumi, de slovaca Anna Karolina Schmiedlova, ca apoi să o răzbune pe Irina Begu, învingând-o în două seturi pe Cepelova.

Monica Niculescu (28 de ani și locul 55 în lume) și-a continuat forma excelentă pe cimentul de la Seul și în semifinale, unde a trecut de chinezoaica Shuai Zhang, cu scorul de 6-0, 6-4.

În finală, jucătoarea din România va încrucișa racheta cu ibierica Lara Arruabarrena. Sportiva din Spania a eliminat-o în semifinale pe românca Patricia Țig, cu un sec 6-1, 6-2.

Pentru Monica Niculescu va fi șasea finală WTA din carieră. Românca are în palmares două titluri în circuitul mondial.

Printre fostele câștigătoare ale turneului de la Seul, care s-a disputat pentru prima oară în 2004, sunt și Maria Șarapova, Venus Williams, Caroline Wozniacki, Agnieszka Radwanska sau Karolina Pliskova.

Cutremur mare în România în această noapte. Ce magnitudine a avut