Cum să alegi perdelele în bucătărie. Cinci sfaturi utile

Perdelele pot transforma orice spațiu într-o cameră plăcută și comodă, însă doar dacă sunt alese corect.

În acest articol vă oferim câteva idei în ceea ce privește alegerea perdelelor, cu scopul de a vă ușura decizia în ceea ce privește culoarea, materialul, lungimea și modelul perdelei.

Dacă sunteți în căutarea unor perdele de bucătărie, magazinul de aici a pus la punct o gamă foarte extinsă de perdele și draperii, care se pot potrivi cu orice fel de bucătărie și stil de design interior.

1. Materialul perdelei

Materialul este esențial. Natura materialului vă va oferi informații despre cât de mult timp vor rezista perdelele în bucătărie și ce funcție vor avea acestea în cameră. Dacă sunt prea grele, s-ar putea ca draperiile să nu se plieze când sunt trase. În schimb, dacă sunt prea ușoare, s-ar putea să nu se așeze cum trebuie.

Specialiștii vă recomandă să testați materialele înainte de a monta o perdea în bucătărie.

Perdelele vor fi afectate de lumina soarelui, care le va decolora în timp, dar și de mirosurile specifice din bucătărie. Alegeți un material care nu se deteriorează repede și care nu absoarbe prea mult mirosurile.

2. Lungimea

Trebuie să țineți minte câteva reguli simple înainte de a măsura viitoarea perdea de bucătărie. Dacă veți agăța perdelele deasupra ferestrei, camera va părea mai mare.

Designerii susțin că agățarea perdelelor la 20 de centimetri deasupra ramei ferestrei este distanța ideală.

Lungimea perdelei depinde foarte mult și de celelalte obiecte de lângă perdele. Nu vă sfătuim să montați perdele lângă aragaz, de exemplu. Dacă fereastra din bucătărie este deasupra chiuvetei, de exemplu, o perdea scurtă este recomandată.

3. Stilul

Opțiunile sunt nelimitate, însă trebuie să vă impuneți un anumit stil în bucătărie cu ajutorul perdelei. Dacă doriți un look aerisit și deschis, probabil nu veți opta pentru perdele grele. Dacă vreți mai multă intimitate, alegeți un material prin care lumina pătrunde mai greu.

4. Mărimea ferestrei

Nu cumpărați perdele fără să vă măsurați fereastra. Oricât de bine v-ați pricepe la aproximări, nu veți reuși să ghiciți. Măsurați lățimea și înălțimea ferestrei, iar apoi completați dimensiunile dorite ale perdelei de bucătărie.

5. Culoarea

Cea mai simplă metodă de a vă imagina cum va arăta bucătăria dumneavoastră cu noua perdea este să vă imaginați cum va arăta camera. Dacă mergeți într-un magazin, luați cu voi o fotografie a bucătăriei. Vă va ajuta să luați cea mai bună decizie în ceea ce privește culoarea.