Pensionari cu job-uri. O fundație a pus pe picioare o afacere susținută de bătrâni

Pensionar, croitor la fundatie

O fundaţie din București a dat de lucru mai multor pensionari, care se pricep la diferite meșteșuguri, precum croitoria sau cizmăria.

Fundația a angajat astfel de bătrâni care prestează servicii tot pentru pensionari, la prețuri reduse, în mai multe ateliere organizate de reprezentanții ONG-ului.

Demersul fundației vine în contextul în care în România, doar 13% dintre bătrâni lucrează şi după ce ies la pensie, cu toate că mulţi vor şi pot să muncească.

Și asta în timp ce 30% dintre pensionarii români trăiesc în sărăcie extremă, de trei ori mai mult decât media europeană.

Printre pensionarii care au fost angajați se numără și Ion Deacu care își folosește experiența pentru a repara haine vechi, dar și pentru a croi altele noi.

De când a ieşit la pensie, Ion Deacu lucrează la Fundaţia Omenia, unde peticeşte hainele pensionarilor săraci cu aceeaşi pasiune cu care pe vremuri cosea la Casa de Modă costume din stofe scumpe şi mătăsuri pentru parlamentari, după cum relatează jurnaliștii de la stiri.tvr.ro.

Și cum în atelierele de croitorie, cizmărie sau frizerie la care lucrează pensionarii se practică prețuri mici, serviciile oferite de aceștia au căutare, mai ales, tot în rândul pensionarilor.

Şi la manichiură sau frizerie este coadă permanentă, în timp ce serviciile de reparații televizoare, oferite de pensionarul George Laffineur, pot fi prestate chiar și la domiciliul clientului.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.