Patru universități din România, incluse în topul celor mai bune instituții de învățământ din lume

universitatea babeș bolyai
Biblioteca Universității Babeș-Bolyai. Foto: news.ubbcluj.ro

Patru instituții de învățământ superior din România au prins un loc la coada Clasamentului Internațional al Universităților 2016.

Pe primul loc în top în acest an se situează universitatea americană MIT, fiind urmată de alte două universități din Statele Unite: Stanford, respectiv Harvard.

QS World University Rankings include și patru universități din România în acest an, toate fiind incluse la categoria 701+. Acestea sunt: Universitatea Ioan Cuza din Iași, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea București și Universitatea de Vest din Timișoara.

Clasamentul celor mai bune universități din lume este realizat anual din 2004 și ține cont de următoarele criterii: reputația academică, reputația în rândul angajatorilor, numărul de lucrări din publicații de specialitate, raportul între numărul de studenți și cadrele didactice, numărul cadrelor didactice internaționale și numărul studenților internaționali.

În topul din acest an se observă un progres al universităților din Coreea de Sud, Rusia, Statele Unite sau China, dar și un regres al instituțiilor superioare de învățământ din Europa de Vest și America Latină.

În clasament sunt trecute 916 universități din 81 de țări. Doar 33 de țări sunt prezente în Top 200, unde SUA au 48 de universități.

Top 10 universități în lume 2016:

1. Massachusetts Institute of Technology (MIT)
2. Standofrd University
3. Harvard University
4. University of Cambridge
5. California Institute of Technology (Caltech)
6. University of Oxford
7. University College London (UCL)
8. ETH Zurich
9. Imperial College London
10. University of Chicago

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

A fost înființată prima universitate din România pentru persoane de peste 55 de ani