Patricia Țig, un nume de ținut minte. Tânăra jucătoare de tenis din România e în semifinalele turneului de la Baku!

Patricia Maria Țig are 21 de ani, însă s-a calificat în semifinalele din capitala Azerbaidjanului, fiind la doar a doua participare într-un turneu WTA.

Patricia Țig este un nume important în circuitul ITF, al doilea eșalon valoric al tenisului mondial, unde a câștigat 12 titluri.

În urmă cu două săptămâni, sportiva din România a debutat într-un turneu WTA chiar la București, câștigând prima sa partidă, împotriva ibericei Silvia Soler Espinosa.

De asemenea, la Arenele BNR, Patricia și Andreea Mitu au atins finala probei de dublu, însă au ratat titlul în fața perechii formate din gruzina Oksana Kalashnikova și olandeza Demi Schuurs.

Acum, la Baku Cup, turneu de tranziție spre sezonul de ciment din America de Nord, Patricia Țig și-a făcut loc până în semifinale. O performanță extraordinară pentru o jucătoare fără experiență și care a ajuns pe tabloul principal după ce a trecut de calificări.

Românca a trecut, în primele două partide, de două ucrainence venite tot din calificări: Olga Ianchuk (6-4, 6-2) și Olga Savchuk (7-5, 6-4).

Astăzi, Patricia Țig a făcut pasul către semifinale după o altă victorie spectaculoasă, în două seturi, în fața Donnei Vekici, din Croația, scor 6-3, 6-2.

În bătălia pentru finală, sportiva de pe locul 154 în lume o va întâlni pe principala favorită a competiției din Azerbaidjan: rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, care a spulberat-o pe Kirsten Flipkens, din Belgia, cu 6-1, 6-3.

În cealaltă semifinală, a doua favorită – Karin Knapp (Italia) – va încrucișa racheta cu rusoaica Margarita Gasparyan.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cele mai ieftine călătorii în ţară. Preţ cu mult sub cel al biletelor de tren şi maxi taxi
6 zile de reduceri mari la eMAG. Cele mai bune oferte ale verii
Locuri de muncă în Norvegia și Germania în industria auto. Salarii de peste 1.900 de euro