Pasagerii ruşi au împins un avion „înghețat” pe pistă

avion împins de pasageri
Pasagerii ruși au împins un avion. Foto: Captură YouTube

Mai mulţi pasageri ruşi au fost nevoiţi să împingă un avion pentru a-l duce pe pista de decolare, după ce sistemul de frânare al avionului îngheţase din cauza temperaturilor scăzute înregistrate ieri pe aeroportul din oraşul Igarka, situat în Siberia, relatează AFP, potrivit mediafax.ro.

Deoarece sistemul de frânare al avionului era îngheţat, remorcherul nu a putut tracta avionul până pe pista de decolare, a anunțat într-un comunicat divizia Parchetului general al Rusiei responsabilă cu transporturile.

„Pasagerii aflaţi la bord au coborât din avion şi au început să îl împingă pe pistă”, au explicat autoritățile în comunicatul de presă.

Într-o înregistrare video realizată de unul dintre pasageri şi postată pe Internet, se pot vedea aproximativ 20 de bărbaţi îmbrăcaţi cu haine groase care împing avionul de tip Tupolev 134 pe pistă. Astăzi, se înregistrau – 40 de grade Celsius la Igarka.

Avionul, care aparţine companiei Katekavia şi care transporta în total 81 de persoane, a ajuns cu bine la Krasnoiarsk, după aproape trei ore de zbor.