Parlamentarii au declarat război unei buruieni: Românii nu știu cât e de periculoasă

FOTO: WIkimedia Commons
FOTO: WIkimedia Commons

Potrivit unor estimări, în jur de 15% dintre români suferă de diverse tipuri de alergii. Însă, începând din august până toamna târziu, una dintre ele mai severe este alergia la ambrozie.

Potrivit medicilor, celor care suferă din cauza acestei plante le curge nasul, au ochii mereu roșii și înlăcrimați. Atunci când este inhalat polenul acestei plante se pot declanșa tuse, crize de astm, iar pe piele pot apărea erupții și zone umflate.

Ambrozia este o plantă din America de Nord, care la noi se găsește cel mai des pe terenurile necultivate și zonele neîngrijite din orașe.

Cercetările arătau, încă din 2008, că oamenii care trăiesc în mediul urban sunt mult mai afectaţi de alergiile la polenuri decât cei din mediul rural. Totodată, specialiştii au constatat o răspândire îngrijorătoare a ambroziei, mai ales în sudul și vestul României.

În multe țări din Europa și în Statele Unite se fac eforturi pentru a stopa răspândirea aceste plante. În România nu există o legislație în acest sens, iar parlamentarii vor să schimbe acest lucru.

Potrivit Digi24, deputatul PNL Florica Cherecheș pregătește o reglementare legislativă prin care toți proprietarii de terenuri să fie obligați să își curețe pământul de ambrozii. Cei care nu fac acest lucru vor primi amenzi între 200 și 1.000 de lei.

„Oamenii nu o cunosc şi nu ştiu cât este de periculoasă. În momentul în care o cunoaştem trebuie toţi acolo unde ţine de noi să o stârpim”, a explicat deputatul PNL, pentru Digi24.

Legea ambroziei va intra în dezbatere pentru început în Camera Deputaților, care va da primul vot.

Studiu. Cei mai activi și cei mai puturoși senatori și deputați din Parlament

https://greatnews.ro/un-primar-s-urcat-pe-catedra-pentru-si-tine-cuvantare-la-deschiderea-anului-scolar/