Oseminte care aparțin uneia dintre cele mai vechi civilizații ale lumii, descoperite recent

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Arheologii din India au făcut o descoperire extrem de importantă și au găsit mai multe schelete care provin din una dintre cele mai vechi civilizații ale lumii.

Această descoperire ar putea oferi informații importante despre originile primelor așezări omenești. Rămășițele umane datează din vremea civilizației din Valea Indusului, care a apărut acum aproximativ 5000 de ani și s-a întins în zilele moderne ale Pakistanului, Indiei și nord-estul Afghanistanului.

Cele trei oseminte descoperite aparțin unor adulți, un bărbat și o femeie, precum și unui copil. Osemintele au fost descoperite într-un cimitir din satul Rakhigarhi, situat în regiunea Hisar, cunoscută de istorici ca fiind o zonă a Văii Indusului (sau Harappan), informează The Independent.

Coordonatorul echipei, Nilesh Jadhav a precizat că alte lucruri care au fost găsite acolo indică aflarea unor informații extrem de importante. Aceste a declarat pentru The Tribune că la fața locului va sosi și o echipă din Coreea de Sud, care va efectua o analiză tehnica a sitului, cu aparatură modernă.

„Cu ajutorul acestor experți vom reconstitui ADN-ul lor. Am încercat să facem același lucru cu ajutorul unor antropologiști japonezi în urmă cu 5 ani, când am descoperit un cimitir din era Harappan în districtul Rohtak, însă am eșuat”, a declarat profesorul Jadhav.

Cercetătorul Malavika Chatterjee a anunțat că la locul unde au loc excavări au fost găsite și jucării, inclusiv „figurine cu animale sau personaje mitice”.

Arheologii din cadrul Universității Deccan făceau săpături în sit încă din 2012.

Civilizaţia Indus sau Harappan a reprezentat una din cele mai mari societăţi ale lumii antice. Contemporană cu Egiptul Antic şi Mesopotamia, populaţia Indusului pare să fi constituit 10% din populaţia lumii. Cu toate acestea, acum 3000 de ani oraşele civilizaţiei Indusului au fost distruse, iar oamenii au dispărut.  Căzând pradă schimbărilor climatice, agricultura nu mai putea fi practicată în aceste zone, motiv pentru care civilizaţia Harappan a început să migreze către est, spre valea fluviului Gange, unde caracteristicile musonilor rămăseseră mai stabile.

Recomandările editorilor GreatNews:

Muncitoare din Bangladesh, pentru o fabrică din Vâlcea

Un politician minor din Muntenegru refuză să conducă o Dacie. „E bună doar pentru poliția comunală!”

Cele zece nevoi omenești, prezentate de către un reputat academician

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.