Opere de artă spectaculoase, din flori uscate

Opere de artă din flori uscate Foto:Tumblr


Sculptorul spaniol Ignacio Canales Aracil cucerește lumea cu operele sale de artă, în care florile uscate reprezintă materia primă.

Chiar dacă par foarte rezistente la atingere, operele sculptorului sunt foarte delicate și se pot rupe foarte ușor, așa că este o adevărată provocare ca să păstrezi în casă o asemenea sculptură.

Ignacio Canales Aracil sărbătorește prin munca sa primăvara și vrea să o păstreze cât mai mult sub forma vaselor pe care le creează cu foarte multă atenție.

Acesta a strâns personal mii de flori din parcuri și din grădini private, iar după ce le-a uscat cu grijă, a trecut la conservarea lor cu ajutorul unor spray-uri speciale, pentru a le proteja de umiditate și de mucegai.

Rezultatul este unul cu adevărat spectaculos, iar expozițiile la care participă cu operele sale atât de fragile se bucură de foarte mult succes în rândul vizitatorilor, cărora le este destul de greu să creadă că sunt flori uscate și nu proaspete, dar că au rămas culorile la fel de vii.

Pe pagina sa de Tumblr, artistul își prezintă munca și expozițiile la care participă frecvent.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.