Opere de artă din pliculețe de ceai

O artistă din Asia reușește să uimească datorită materialelor pe care le folosește în operele sale. Ea a devenit cunoscută în întreaga lume datorită materialelor inedite pe care le folosește: pliculețe de ceai, flori uscate sau șosete.

După ce a păstrat mai mulți ani foarte multe pliculețe de ceai folosite, Red Hongyi și-a dat seama că poate crea adevărate opere de artă cu ele. Artista ia pliculețele de ceai, le îmbibă în culoare, apoi le așază pe niște pânze și le prinde cu atenție pentru a forma un model. La final, tânăra îmbină pânzele create, iar portretele 3 D se pot vedea dintre pliculețe.

În onoarea sărbătorii Noaptea Malaeziei din Davos, Red a realizat un portret 3D din 20.000 de pliculețe de ceai, pe care le-a luat separat și le-a schimbat culoarea. Femeia din imaginea ei este o baristă care amestecă faimosul ceai malaezian cu lapte.

Red și-a dorit ca opera sa să reflecte o scenă din viața de zi cu zi a Malaeziei, unde cetățenii au un adevărat ritual al ceaiului, care trebuie bine amestecat bine cu lapte și mai trebuie să aibă multă spumă, așa că este turnat de câteva ori dintr-un recipient într-altul.

Portretul cântărește 200 de kilograme și are 3.2X2.2 metri, iar pliculețele au fost colorate în zece nuanțe diferite de maro.

Două luni a durat întreg procesul artistic, de la planificarea pânzei și până la aprovizionarea cu plicuri de ceai și aranjarea acestora pe pânzele care au fost apoi suspendate.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.