Omul care a învins fricile oamenilor obișnuiți, vedetă pe internet

la înălțime
Meseria care taie respirația

În lume există multe meserii periculoase, iar ceea ce face un bărbat poate ajunge foarte ușor în topul celor mai periculoase slujbe.

Kevin Schmidt lucrează de opt ani de zile pentru o companie care se ocupă de stâlpii de iluminare din mai multe state americane. Atunci când un bec se strică, acesta se urcă pentru a-l înlocui, la 450 de metri înălțime și este asigurat doar cu o frânghie de susținere.

„Prietenilor mei nu le vine să creadă că fac asta. Ei se sperie și dacă se urcă pe casă”, a spus amuzat Kevin pentru USA Today.

Un videoclip de două minute, filmat cu o dronă care surprinde tot procesul de schimbare a unui bec la înălțimi amețitoare, l-a transformat peste noapte pe Kevin într-o mică vedetă în orașul său, iar peste 1.4 milioane de oameni au fost curioși să vadă cum arată un om cu adevărat curajos în fața fricii de înălțime a oamenilor obișnuiți.

Clipul a fost filmat chiar de un coleg de muncă de-al lui Kevin. Deoarece bărbatului îi ia aproape 2 ore doar să urce până în vârful unui stâlp, colegul a fost nevoit să editeze videoclipul și să îl scurteze astfel încât să aibă doar două minute.

„L-am filmat pentru că știam că o să arate interesant și voiam să vedem ce putem face cu el”, a povestit colegul lui Kevin pentru USA Today.

Americanul lucrează la o companie din Sioux Falls care se ocupă și de turnurile de telecomunicații, iar găsirea unor oameni curajoși este o provocare pentru angajatori, deoarece nu sunt mulți cei care sunt dispuși să petreacă atâtea ore la sute de metri înălțime și în condiții meteorologice extreme, uneori cu vânt care bate cu aproape 100 de km/oră.

„Nimic nu se compară cu priveliștea de sus și nu există mai mare sentiment de pace decât acela de la 450 de metri înălțime. De fiecare dată când mă urc pe un stalp, fac un selfie și îl trimit soției mele”, a mai mărturisit Kevin.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

samsung