Doi oameni ai străzii din România, incendiați de un necunoscut

oameni ai străzii galați
Foto: Captură Digi24

Doi oameni ai străzii care dormeau într-un adăpost improvizat lângă un bloc din Galați au fost incendiați de un individ deranjat de prezența lor.

Cei doi bărbați, în vârstă de 49 și de 59 de ani, dormeau pe stradă, în momentul în care cineva a turnat peste ei benzină, iar apoi le-a dat foc.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale unui magazin din apropiere, prezentate de postul de televiziune Digi24, se vede cum bărbaţii reuşesc să scape din flăcări și cum încearcă să își stingă hainele.

Locatarii blocului au sunat la 112, iar oamenii străzii au ajuns la spital în stare gravă. Unul dintre bărbați are arsuri pe 20% din suprafața corpului, iar celălalt pe 75%.

Poliția îl caută acum pe individul care a turnat lichid inflamabil peste cei doi oameni ai străzii. Dacă va fi prins, incendiatorul va fi judecat pentru tentativă de omor calificat. Cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Galaţi.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere vă pot afecta emoțional.

Recomandările editorilor GreatNews:

Lecție de bunătate. Frizerul care îi tunde gratuit pe oamenii străzii

De ce agață bulgarii haine în copacii de pe străzi

https://greatnews.ro/experiment-social-new-york-copil-al-strazii-frig/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.