O țară europeană vrea închisoare pentru părinții care își obligă copiii să fie vegani

Părinții italieni care le impun copiilor lor o dietă vegană ar putea face închisoare, dacă Parlamentul din această țară va vota o lege care a fost propusă recent, relatează BBC.

Susținătorii proiectului legislativ susțin că unei diete vegane îi lipsesc „elemente esențiale” pentru sănătatea și pentru dezvoltarea normală a unui copil.

Legea a fost inițiată de Elvira Savino de la partidul Forza Italia de centru-dreapta, după ce în această țară au apărut mai multe cazuri de copii malnutriți. În ultimele 18 luni, 4 copii malnutriți din Italia au avut nevoie de spitalizare după ce părinții lor le-au impus o dietă vegană.

Totuși, nutriționiștii de la Asociația Americană Dietetică susțin că dietele vegane sunt potrivite pentru copii, însă îi sfătuiesc pe părinți să aibă grijă ca cei mici să primească o gamă completă de nutrienți, în special vitamina B12.

O dietă vegană elimină orice aliment de natură animală. Următoarele produse sunt interzise:

* carne, pește, grăsimi animale, gelatină
* produse lactate, lapte, brânză, unt, iaurt etc
* ouă sau produse care conțin ouă
* miere

Propunerea legislativă a Elvirei Savino va fi discutată inițial în comisiile parlamentare din Italia, înainte de a fi dezbătută în Parlament, probabil în acest an.

„Nu este nicio problemă dacă persoana care face această alegere este un adult informat. Problema apare când sunt implicați copiii. Dieta vegană sau vegetariană este, de fapt, săracă în zinc, fier, vitamina D, vitamina B12 și omega-3”, se arată în preambulul legii propuse de Savino.

Cei care încalcă legea ar putea face până la un an de închisoare. În cazuri grave, în care un copil s-ar îmbolnăvi sau ar suferi o afecțiune permanentă din cauza dietei, părinții ar primi până la 4 ani de închisoare. În caz de deces, părinții vor primi 6 ani de închisoare.

https://greatnews.ro/cel-mai-norocos-om-din-lume-a-castigat-la-loterie-dupa-ce-a-supravietuit-unui-accident-de-avion/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.