O tânără sfidează boala pe care o are și își scrie povestea într-un mod inedit

Tânăra își scrie povestea de viață Foto: Captură Youtube

O tânără în vârstă de 21 de ani demonstrează că nimic nu poate fi prea greu în viață, așa că le dă o lecție tuturor oamenilor sănătoși și vrea să scrie un roman chiar dacă este foarte bolnavă.

Deși suferă de paralizie cerebrală, Hu Huiyuan din China nu se lasă învinsă de viață și vrea să scrie primul său roman folosindu-se doar de singurul picior pe care îl folosi.

La naștere, părinții lui Hu au primit vestea că fetița nu va supraviețui, iar la 10 luni a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală, o boală neurologică ce afectează mișcarea și coordonarea.. De atunci, ea nu își poate mișca decât capul și piciorul stâng, așa că a învățat să mănânce, să scrie și să desfășoare alte activități folosindu-se de picior.

Tânăra își scrie povestea de viață Foto: Captură Youtube
Tânăra își scrie povestea de viață Foto: Captură Youtube

Până acum, tânăra a scris peste 60000 de cuvinte din primul ei roman și mai are mult de lucrat la el până când va fi gata, dar nimic nu e prea greu. În timp ce scrie, ea are nevoie sa stea legată în scaunul cu rotile pentru a nu cădea și pentru a reuși să scrie la laptop. Astfel, ea poate scrie cu ușurință între 20 și 30 de cuvinte pe minut.

Pentru că locuiește în estul Chinei în provincia Anhui, unde situația economică nu este una prea fericită, iar mulți copii sănătoși nu reușesc să meargă la școală din cauza sărăciei, Hu s-a ambiționat și a învățat să citească și să scrie în timp ce urmărea emisiuni și filme la televizor și se uita atent la subtitrări.

Prin romanul ei, tânăra vrea ca oamenii să o cunoască și să înțeleagă cum se descurcă cei care sunt în situația sa și să comunice astfel cu persoane din lumea întreagă.  Hu mai știe că doar având răbdare poate reuși să treacă peste condiția sa.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.