O profesoară și-a donat un rinichi pentru a salva viața unui copil pe care nu-l cunoștea

donație rinichi sua

Foto: Captură YouTube

O profesoară din Texas, SUA, și-a donat un rinichi pentru a salva viața unui copil pe care nu-l cunoștea, relatează CBS News.

Baer Sobieralski din Texas s-a născut cu o boală genetică rară și suferea de insuficiență renală înainte de naștere.

Deoarece în familia sa nu exista niciun membru apt să doneze un rinichi, Baer a fost pus pe o listă de așteptare. Însă timpul trecea, așa că familia copilului – care are acum 2 ani – a făcut un apel public.

„Dacă am avea un donator în viață, gata de operație, am putea să o facem mâine”, a declarat tatăl lui Baer, Keith Sobieralski, în iunie anul trecut.

Așa a aflat de caz Jane Callahan, o profesoară din Texas, care a decis să ofere unul dintre rinichii săi bebelușului pe care nu îl cunoștea personal. Callahan este profesoară la clasa a treia și își crește singură cei 2 copii.

„Pur și simplu știam că dacă voi fi testată, voi fi compatibilă”, a spus Callahan pentru CBS News. Ea i-a spus mamei lui Baer, Mallory Sobieralski, că i-ar plăcea să se întâlnească. „A fost unul dintre cele mai profunde momente din viața mea”, a spus Mallory.

Operația de transplant a durat 5 ore și a avut loc în decembrie anul trecut la Spitalul de Copii din Houston, Texas. Intervenția chirurgicală a fost un succes, iar acum Baer se simte foarte bine.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version