O primărie s-ar putea închide. Angajații: Avem contracte la cules căpșuni în Spania

Primăria Drînceni, județul Vaslui, ar putea rămâne fără jumătate din angajați și s-ar putea închide. Majoritatea pleacă la cules căpșuni în Spania și spun că nu se pot descurca cu salariile de doar câteva sute de lei, potrivit Știrile TVR.

„Am un copil de 2 ani și 3 luni, fac naveta. Sunt foarte multe cheltuieli, este chiar imposibil”, spune una dintre angajate, care arată că salariul de 950 de lei nu îi ajunge pentru a trăi decent.

Un alt angajat spune că salariul său e de doar 600 de lei și că nu se poate descurca, „la căpșuni e 1.000 de euro, e altceva”. Inclusiv contabilul-șef al primăriei, în pragul pensionării, vrea să plece la muncă în străinătate.

Primarul comunei Drînceni, Gelu Pecheanu, spune că știe că e greu și că salariile funcționarilor sunt foarte mici, însă dacă angajații săi pleacă va pune lacăt pe instituția pe care o conduce.

În total, 10 angajați vor pleaca la muncă în străinătate și vor câștiga 1.200 de euro la cules căpșuni în Spania și până la 2.000 de euro în sere din Germania.