O poetă din România, nominalizată la un important premiu european

Ana Blandiana a fost nominalizată la prestigiosul premiu ”Poetul European al Libertății”, care va fi decernat între 17-19 martie, în Polonia, la Gdansk.

Concursul de poezie de la Gdansk are loc la fiecare doi ani. Șapte țări din Europa concurează pentru acest important premiu în 2016: România, Portugalia, Danemarca, Ungaria, Rusia, Italia şi Macedonia.

Alegerea românească a juriului compus din oameni de cultură polonezi a fost Ana Blandiana, pentru volumul ”Patria mea A4”, care a apărut în traducere poloneză la începutul anului.

Premiul ”Poetul European al Libertății” este la a patra ediție și câștigătorul este recompensat cu 100.000 de zloți, echivalentul a 23.000 de euro.

Distincția dorește să susțină poezia europeană, dar și traducătorii, care sunt, la rândul lor, premiați de către juriul concursului.

Ana Blandiana îi are drept rivali la Gdansk pe  Vanni Bianconi din Italia, Lidia Dimkovska din Macedonia, Yahya Hassan din Danemarca, Daniel Jonas din Portugalia, Anikó Polgár din Ungaria şi Serghei Stratanovski din Rusia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews: