O nouă fabrică în România. Japonezii angajează 3.000 de oameni la Brăila

Japonezii de la Yazaki, unul dintre cei mai importanți producători mondiali de componente auto, construiesc o fabrică la Brăila, unde vor angaja 3.000 de persoane.

Fabrica japoneză va fi construită pe un teren de opt hectare şi jumătate cu acces la Dunăre, dar şi la sistemul de căi ferate.

Cei interesați de un loc de muncă la compania japoneză își pot depune CV-urile în fiecare zi, de luni până vineri.

Reprezentanții Yazaki au început deja angajările, posturile disponibile fiind cele de ingineri, mecanici, sudori, electricieni, șoferi și specialiști IT.

Cei care vor fi angajați la fabrica de la Brăila vor urma programe de calificare şi perfecţionare.

Fabrica de componente auto de la Brăila urmează să fie deschisă anul acesta, iar  investiţia celor de la Yazaki Corporation se ridică la peste 40 milioane euro, potrivit digi24.ro.

Cele 3.000 de locuri de muncă care vor fi create de japonezi vin în contextul în care în județ, un număr de 21.000 de persoane nu au loc de muncă.

„România reprezintă o locaţie competitivă şi strategică pentru industria auto şi credem că această ţară are un potenţial mare din punct de vedere al locurilor de muncă şi al performanţei”, afirma recent, la anunțarea investiției, Mehmet Sonmez- manager general Yazaki România.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.