O mașină a fost ”înghițită” de pământ pe un drum din Râmnicu Sărat

Mașina, parcată în fața unei bănci austriece, a căzut într-o pivniță românească veche

O mașină a căzut mai mulți metri, după ce o bucată de asfalt de la marginea unui drum din Râmnicu Sărat s-a surpat, ajungând într-o cramă brâncovenească. 

Automobilul era oprit în parcarea unei bănci din Râmnicu Sărat. Se pare că arcada unei crame subterane brâncovenești, pe care era construit și drumul, a cedat. Mașina a fost ridicată cu greu din gaura ce a înghițit-o.

”Vă daţi seama cum e să parchezi maşina şi să te trezeşti că nu mai e? Maşina are spartă luneta din spate şi caroseria este foarte zgâriată. Sincer, nici nu ştiu ce să fac pentru evaluarea pagubelor. Am vorbit la Primărie, iar de acolo mi-au zis că deocamdată natura e de vină pentru această calamitate. De la Acvaterm au zis că ţeava nu e spartă, deci nu de la ei ar fi problema. Probabil de la asigurări o să vină un evaluator sau vom ajunge la judecată“, spune Gabriel Leu (37 de ani), proprietarul maşinii avariate, citat de Adevărul.

Traficul rutier a fost deviat pentru a doua oară de pe DN2(E85) Focşani – Buzău pe străzi secundare, pentru lucrări de reparaţii la o conductă avariată în urma surpării unei bucăţi de asfalt.

Așa arată gaura de la marginea drumului European 85 (Foto: Mihai Stoian / Digi 24)
Așa arată gaura de la marginea drumului European 85 (Foto: Mihai Stoian / Digi 24)

”O boltă a unuia dintre tunelurile de sub oraş a cedat şi a dus la producerea acelei excavaţii. Am pus în siguranţă traficul pentru că până la urmă asta trebuie asigurat cât mai rapid. Vorbim de un drum european foarte circulat. Vom vedea şi cum se vor pronunţa cei de la Muzeu, dacă are valoare istorică, dacă vor fi porţiuni ce trebuie puse în valoare arheologică. În privinţa despăgubirii, i-am spus proprietarului că trebuie investigat şi să vedem cine este vinovat. Fără îndoială vom apela la jurişti şi vom vedea cum poate fi despăgubit“, a declarat Sorin Cârjan, primarul din Râmnicu Sărat, județul Buzău.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.