O lecție de dăruire, la 54 de ani. Un bărbat diagnosticat cu cancer în 2015 a devenit campion olimpic

Foto: www.fm899.com.ar

La 54 de ani, un bărbat din Argentina a devenit campion olimpic. Anul trecut, a fost diagnosticat cu cancer și și-a pierdut jumătate de plămân.

Santiago Lange a cucerit medalia de aur alături de partenera Cecilia Carranza Saroli (29 de ani), în concursul de catamaran Nacra 17, o probă de navigație de la Jocurile Olimpice.

Pe locurile doi și trei s-au clasat sportivi din Australia, respectiv Austria.

Fiii lui Lange, care au concurat și ei la această ediție a Jocurilor dar nu au reușit să câștige medalii, au sărit în apă imediat după finalul probei, pentru a-și îmbrățișa tatăl.

Este a șasea ediție a Jocurilor Olimpice pentru Lange, care mai cucerise două medalii de bronz la ultimele cinci participări. Chiar dacă a aflat că are cancer, argentinianul nici nu a conceput să nu participe la prima ediție a Jocurilor găzduită de un stat din America de Sud.

”Am fost atât de pozitiv în toată perioada aceasta! Acum, când mă uit înapoi, îmi dau seama că a fost o experiență bună. Dificilă, dar am învățat extrem de multe. Am fost operat în Barcelona și după cinci zile m-am urcat pe bicicletă. După o lună, navigam din nou”, a spus Lange, imediat după finala olimpică.

”Rezultatul de astăzi sper să le dea putere, determinare de a lupta cu boala celor care trec acum prin ce am trecut eu. Cât despre victoria de astăzi, prefer să mă concentrez pe partea atletică. Cancerul nu are nicio legătură cu ce am reușit astăzi. A fost doar o piatră în drum, nimic mai mult. Am fost obsedat de pregătire și asta s-a văzut aici”, a încheiat el.

Precedentele medalii olimpice ale lui Lange au fost cucerite la Atena 2004 și Beijing 2008, o dublă de bronz pentru sud-american.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.