O învățătoare bolnavă i-a impresionat pe românii din toată lumea

Învățătoarea din Dolj Foto: Facebook Noi suntem Marcela

O învățătoare din județul Dolj i-a impresionat pe românii din toată lumea cu povestea sa de viață. Deși are o tumoare care îi amenință viața, ea cotinuă să vină la școală și să îi ajute pe elevii săi să devină oameni buni.

Oamenii au fost profund impresionați de cazul învățătoarei din Giurgiuța care încearcă să se facă bine încă din adolescență, atunci când a descoperit că are o tumoare cerebrală.

La 39 de ani, viața i s-a modificat radical, după ce mâna și piciorul drept aproape că i-au paralizat în urmă cu un an, iar cu ochiul stâng nu mai vede deloc. Chiar dacă îi este foarte greu să vină la școală, Marcela nu poate renunța la ceea ce iubește atât de mult: să le predea copiilor.

Învățătoare în clasa a treia, tânăra are parte de provocări în fiecare zi, dar elevii o iubesc și o ajută așa cum pot. Aceștia îi sunt alături și o menajează, aducându-i caietele la catedră, pentru a nu o forța să se plimbe prea mult prin clasă.

Operația de care are nevoie Marcela Constantin costă 50000 de euro, la care se adaugă tratamentele de după operație. Românii care i-au urmărit cazul au făcut donații, iar în doar câteva zile, s-au strâns 32000 de euro, spre bucuria tuturor celor care o cunosc și o apreciază.

Românii de pretutindeni încă donează pentru a-i oferi o nouă șansă la viață învățătoarei cu suflet mare.

Roxana Nascu, directorul Școlii Generale Giurgița, este alături de învățătoarea pe care o iubesc toți copiii: „Sperăm să fie totul bine și să reușim să îi dăm această șansă la viața domnișoarei, care ne este foarte dragă nouă și pe care vrem să o avem la școală.”

Marcela Constantin nu știe cum să le mulțumească tuturor celor care au ajutat-o și îi sunt alături în acest moment greu al vieții sale, iar după operație vrea să se întoarcă la copiii săi.

„Au venit și din Canada, au venit și din Mexic, au venit și din Anglia, din Italia foarte multi, și Spania, de la Bruxellles. Mulțumesc tuturor și sper că voi fi bine și, după operație, voi veni aici la școală să îi învăț pe copii să fie oameni buni, să facă tot ce fac la rândul lor, bine”, a spus învățătoarea pentru Știrile Pro TV.

Omul de afaceri Gigi Becali a participat cu o sumă importantă pentru a o ajuta pe învățătoare și i-a dat 25000 de euro. Pe pagina de Facebook „Noi suntem Marcela”, administratorii paginii anunță că suma a fost strânsă, iar învățătoarea va pleca în curând la operație.

Conturile în care puteți dona pentru a-i oferi o nouă șansă la viață învățătoarei:

-► EURO: RO94 RNCB 0497 1422 2978 0004
-► RO24 RNCB 0497 1422 2978 0003

Recomandările editorilor GreatNews:

Gest superb al unor elevi români, pentru profesoara lor

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.