O fabrică din România înființează o grădiniță pentru copiii angajaților

Planul viitoarei grădinițe Continental

Compania Continental, unul dintre cei mai mari producători din industria auto, va deschide o grădiniță pentru copiii angajaților săi de la fabrica din Sibiu.

Compania plănuiește să inaugureze grădinița până la finalul lunii septembrie 2015, anunțând că toți angajații vor putea să aplice pentru un loc.

Grădinița, cu o suprafață de 1.000 de metri pătrați și un loc de joacă de 500 de metri pătrați, va fi construită în incinta companiei, dar cu acces separat de fabrică și de centrul de cercetare și dezvoltare.

Cei 1.000 de metri pătrați vor include săli de clasă, sală de mese, băi, locuri de joacă, sală de sport, cabinet medical și alte facilități necesare pentru desfășurarea activităților.

Vor fi asigurate servicii atât pentru creșă, cât și pentru grădiniță în șapte grupe, cu douăzeci de copii în fiecare dintre acestea.

Copii vor putea fi primiți la grădiniță începând cu vârsta de unu și până la cinci ani. De asemenea, unele dintre grupe vor fi cu predare în limba germană.

Spațiul va fi deținut de companie, iar serviciile vor fi asigurate de către o instituție de învățământ, deja existentă pe piața din Sibiu.

Grădinița va fi acreditată de către Ministerul Educației și va urma planul de învățământ și activitățile standard. Compania va acoperi o parte din costuri, pentru a putea fi accesibilă tuturor categoriilor de angajați, se arată într-un comunicat al Continental.

“Este o prioritate pentru noi să oferim angajaților un echilibru între viața personală și cea profesională. Cu acest proiect demonstrăm încă o dată importanța Sibiului pe harta Continental  și planurile de lungă durată care există pentru această locație”, a declarat Sami Krimi, director general al Continental Sibiu.

La rândul său, Lăcrămioara Dărăban, director de resurse umane la Continental Sibiu, a spus că angajații au fost cei care au cerut în mod constant acest serviciu, pentru că în Sibiu grădinițele sunt supraaglomerate, iar ei se confruntă cu o adevărată provocare în găsirea unui loc disponibil.

În România, Continental deţine șapte unităţi de producţie și trei centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie  al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.