O cățelușă din Siberia oferă cea mai frumoasă lecție de devotament

câine devotat
Masha continuă să spere că își va revedea stăpânul

Nu mai este niciun secret faptul că animalele de companie sunt capabile de niște gesturi cu adevărat impresionante și emoționante, atunci când sunt foarte apropiate de stăpânii lor.

Masha este un câine devotat din Siberia care le-a adus lacrimi în ochi rușilor datorită devotamentului pe care l-a arătat stăpânului ei, care a murit la spital. Femela merge de doi ani să vină la spital în fiecare zi, în speranța că își va reîntâlni stăpânul. Masha vizitează zilnic spitalul din Novosibirsk, unde stapanul ei a fost internat acum doi ani. Din nefericire, pensionarul a murit după un an, însă câinele a continuat să vină la spital, crezând că acesta este în continuare acolo.

Masha pleacă în fiecare seară pentru a păzi casa stăpânului, iar ziua revine la spital, unde speră sa-l revadă pe prietenul ei. Angajații spitalului au fost foarte impresionați de devotamentul animalului și îi oferă puțină mâncare și apă, dar și un loc cald unde să nu înghețe.

„Își așteaptă stăpânul. Recent, o familie a vrut să o adopte, însă Masha a fugit din casa lor și s-a intors la spital”, a spus o asistentă din Novosibirsk, Alla Vorontsova, pentru siberiantimes.com.

„Nu există un medicament pentru tristețea ei. Însă, sperăm ca într-o zi să își găsească un alt stăpân. Masha trebuie, la un moment dat, să se încreadă în altcineva”, a mai spus un medic al spitalului.

Un alt caz celebru cu un câine devotat stăpânului său a avut loc în anii 20, când un câine pe nume Hachikō i-a uimit pe locuitorii unui orășel din Japonia. Pe durata vieții stăpânului său, Hachikō îl însoțea dimineața la Gara Shibuya urmând ca la întoarcerea acestuia de la serviciu să-l aștepte în același loc din apropierea gării și să se întoarcă împreună acasă.

Cei doi și-au continuat rutina zilnic până în anul 1925, când Ueno nu s-a mai întors seara din obișnuita sa călătorie cu trenul deoarece suferise un atac cerebral la universitate în acea zi. Profesorul a murit și nu s-a mai întors niciodată în gara unde prietenul său îl aștepta și unde a continuat să-l aștepte, prin mulțimea călătorilor, timp de nouă ani, până când a murit de bătrânețe. O statuie a câinelui le reamintește trecătorilor din gara japoneză despre această poveste frumoasă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.