O bombă a explodat la New York, în Manhattan: „A fost o explozie provocată”

explozie new york
Foto: Twitter / YouTube

Cel puțin 29 de persoane au fost rănite după ce o bombă a explodat la New York, în districtul Chelsea din Manhattan, relatează BBC.

Primarul Bill de Blasio a declarat că este vorba de o explozie “intenționată”, însă că nu există legături cu terorismul.

„Nu vedem o legătură cu terorismul, dar credem că a fost o explozie provocată”, a spus el.

Explozia a putut fi auzită de la mare distanță, iar forța ei a spart ferestrele de la mai multe clădiri.

Autoritățile au anunțat că au descoperit un dispozitiv exploziv într-o altă locație din același district.

Cei mai mulți dintre răniți au suferit tăieturi și alte răni minore cauzate de geamurile sparte. 24 de răniți au fost duși la spital, iar o persoană a fost rănită grav.

Explozia s-a produs la ora locală 21.00. Martorii au declarat că au văzut oameni speriați care alergau în toate direcțiile.

explozie bombă new york
Este posibil ca bomba să fi fost amplsată într-un container. Foto: Twitter

Potrivit unor surse, bomba ar fi fost amplasată într-un coș de gunoi.

Districul Chelsea este plin de baruri și de restaurante, iar de obicei este foarte aglomerat la sfârșit de săptămână.

“Eram acasă și mă uitam la televizor. A fost o explozie uriașă. Tot blocul s-a zguduit. Am ieșit. Eu și vecinii mei am fost primii oameni care au ajuns acolo. Apoi au venit pompieri din toate părțile. Polițiștii au venit de peste tot și au blocat zona”, a povestit martorul Danilo Gabrielli pentru CNN.

„A fost haos. Am simțit un miros, ca un miros intens de sulf și am văzut că iese fum dintr-o clădire. Am văzut bucăți de metal. Câțiva prieteni de-ai mei au văzut bucăți de sticlă”, a mai declarat el.

Un alt martor a povestit pentru NY1 că tocmai lua masa când a auzit explozia: “Am simțit ca și cum un fulger a lovit clădirea. S-a zguduit. Toată lumea a fugit din restaurant în stradă. Tot orașul era în stradă”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.