O biserică a fost construită în curtea unui liceu din România

biserica
Biserica din curtea liceului din Timișoara. Foto: Captură Digi24

În curtea unui prestigios liceu din Timișoara tocmai a fost inaugurată o biserică. Cei mai nemulţumiţi sunt elevii, care vor fi obligați să asculte slujbele din clase și poate chiar să asiste la cununii și la botezuri în curtea școlii, relatează digi24.ro.

„Nu ştiu ce să zic, dar n-ar fi prea OK. E ceva ciudat. Nu cred că s-ar potrivi într-o curte a şcolii aşa ceva”, a comentat un elev al liceului.

Construcţia bisericii din curtea Colegiului Naţional „C. D. Loga” a început în anul 2000, cu permisiunea foştilor edili. Aceştia au fost de acord ca o parte din curtea liceului, unde era un parc de mici dimensiuni, să aibă o altă destinaţie.

„Este o decizie a Consiliului Local din urmă cu 15 ani, care a dat în folosință gratuită acest teren unei asociații și ulterior Mitropoliei. Ulterior a fost dată autorizația de construcție”, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Întrebat dacă decizia i se pare legală, Diaconu a afirmat că nu știe ce să spună. Nici conducerea şcolii sau reprezentanții Ministerului Educaţiei nu au răspunsuri la întrebarea legată de biserica aflată în curtea instituției de învățământ.

Ministrul Educației: „Nu pot să le ştiu pe toate”

„Nu aveam eu cum să fiu consultată atunci. Acum s-a desăvârșit opera”, a explicat Maria Ștefan, director general Colegiul Național „C.D.Loga” Timișoara.

„Nimeni nu era obligat să solicite Inspectoratului Școlar Județean o autorizație pentru construcția acelei bisericuțe”, a comentat și Aura Danielescu, inspector școlar general.

La nivelul Ministerului Educaţiei situaţia bisericii din curtea şcolii nici măcar nu era cunoscută, se mai arată în reportajul Digi24. „Nu ştiu cazul, îmi pare rău, nu cunosc, nu pot să le ştiu pe toate”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Modul în care vor conviețui școala și biserica va fi clar de la toamnă. Deocamdată, elevii liceului învaţă într-un alt spaţiu, deoarece clădirea liceului este în reparaţii. Reprezentanţii Mitropoliei Banatului nu au dorit să comenteze amplasarea lăcaşului de cult, care a fost construit cu bani din donaţii.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cum alegi becuri LED potrivite pentru locuinţa ta
Imnul lui Toader: „Deșteaptă-te române!” e deficitar, deprimant!
Traian Băsescu a vizitat-o acasă pe Elena Udrea, aflată în arest la domiciliu