O artistă a transformat o pădure în adevărate opere de artă suprarealiste

Pădure suprarealistă Foto: Facebook Ellie Davies

Dacă pentru unii pădurea reprezintă un loc înspăimântător și plin de mistere, pentru alții, copacii vechi de sute de ani sunt fermecători și perfecți pentru o după-amiază liniștită.

Ellie Davies este o artistă foarte talentată din Marea Britanie, care este fascinată de păduri și de peisajele fascinante pe care le oferă acestea. Ea și-a petrecut ultimii șapte ani construind un proiect foarte interesant, prin care a încercat să își pună amprenta.

Ellie a introdus subtil sau nu elemente noi în pădure, ca de exemplu un copac care nu crește în mod obișnuit acolo, a făcut o cărare din plante sau din flori, a adus câteva pietre pe care le-a așezat strategic printre copacii fără frunze sau a construit o colibă mică, ferită de ochii curioșilor.

Fotografiile pe care le-a realizat apoi arată cât de mult poate schimba un singur element un peisaj și cât mister îi poate atribui.

„Pădurea reprezintă o confluență între natura, cultura și activitatea umană. Pădurile sunt simboluri puternice în folclor, basm și mit, locuri cu farmec și cu magie, dar și pericol și cu mister. În istoria mai recentă, ele au ajuns să fie asociate cu stări psihologice legate de inconștient. În acest context, munca mea explorează modul în care identitatea este formată din peisajele în care trăim și în care creștem”, și-a descris Ellie munca pe site-ul ei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.