Numele vehiculate pentru funcția de premier al viitorului Guvern

Mihai Fifor, vehiculat pe lista cu posibili prim-miniștri FOTO: fifor.ro
Mihai Fifor, vehiculat pe lista cu posibili prim-miniștri FOTO: fifor.ro

„Vom merge foarte cinstit (n.r. la consultările cu președintele Klaus Iohannis) cu o propunere care să poată fi acceptată și care, din punct de vedere matematic și politic să nu poată să fie refuzată”, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, într-o conferință de presă care a avut loc săptămâna aceasta.

Apoi, președintele PSD a declarat că atât timp cât legea 90/2001 va fi în vigoare, cea care interzice unei persoane condamnate penal definitiv să fie membru în Guvern, îi va fi foarte greu să fie șef al Executivului.

„Legea 90 are o prevedere din punctul meu de vedere profund neconstituţională pentru că, de fapt, se vorbeşte despre abolirea unui drept fundamental, dreptul de a fi ales.

Atât timp cât acea lege e în vigoare, mie îmi va fi foarte greu. Sau cel puţin până acum nu am găsit o cale prin care să cred că se poate depăşi.

Mai căutăm. Până când o să mergem la consultări (cu preşedintele Klaus Iohannis – n.r.) o să văd dacă există vreo posibilitate legală sau nu. Cât e în vigoare, mie îmi va fi foarte greu. Nu am găsit o cale să cred că se poate depăşi. O să văd dacă există o posibilitate legală sau nu”, a spus Liviu Dragnea la o conferință de presă care a avut loc la Alexandria.

Între timp, au apărut și zvonuri cu privire la alte nume care ar putea prelua funcția de prim ministru, având în vedere că Dragnea nu poate îndeplini această funcție.

Unul dintre nume, potrivit Știrile TVR, este cel al lui Mihai Fifor, președintele Consiliului Național PSD, un apropiat al lui Liviu Dragnea. De asemenea, s-a mai vorbit și de fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Grindeanu, din Guvernul Ponta. Și despre fostul ministru al Fondurilor Europene, Marius Nica, se spune că ar putea prelua funcția de prim-ministru.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.