Numărul persoanelor afectate de foamete la nivel mondial a scăzut în ultimii ani până la aproximativ 870 de milioane, un prag considerat în continuare „inacceptabil”, a anunţat astăzi Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), potrivit mediafax.ro.
Conform ultimului raport privind situaţia insecurităţii alimentare în lume (SOFI 2012), prezentat astăzi la Roma, la sediul Agenţiei ONU, numărul persoanelor care suferă de „foamete cronică” s-a stabilizat la 868 de milioane în perioada 2010-2012.
Datele din 2010 arătau că 925 de milioane de persoane sufereau de foamete. Cu un an înainte, organizaţia a anunţat că în lume exista peste un miliard de persoane în această situaţie.
„Mai ales înainte de 2007-2008 s-au înregistrat progrese la nivel mondial în materie de reducere a foametei”, însă ulterior a avut loc „o încetinire şi o stagnare”, arată raportul.
Motivele încetinirii ameliorării sunt multiple, printre ele figurând „criza economică mondială, creşterea preţurilor mărfurilor alimentare, cererea în creştere de biocarburant, speculaţiile privind materia primă alimentară sau modificările climatice”, a declarat Jomo Sundaram, adjunctul directorului general al FAO.
Potrivit ultimului raport, dintre cele 868 de persoane care suferă de foamete, 852 de milioane trăiesc în ţări în curs de dezvoltare, iar 16 milioane trăiesc în ţările dezvoltate.
Dintre aceste 868 de milioane, majoritatea zdrobitoare a persoanelor care suferă de foamete trăiesc în trei regiuni, şi anume Asia de Sud (304 milioane de persoane), Africa Subsahariană (234 de milioane) şi Asia de Est (167 de milioane), însumând 705 milioane de persoane.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: