Nu ai primit bon fiscal ? Mănânci gratis la restaurant și nu plătești produsele cumpărate

Clientul va avea dreptul să nu achite contravaloarea produselor selectate sau consumate dacă nu i se va înmâna un bon fiscal.

Măsura este la nivel de propunere a Guvernului și vine în contextul  introducerii Loteriei bonurilor fiscale.

Ministrul Finanţelor a declarat recent că vrea să introducă în legislaţie această modificare, după modelul Greciei, fără teama că această obligaţie va genera un abuz din partea clienţilor, care, într-un restaurant, s-ar ridica repede de la masă, înainte să primească bonul fiscal, relatează mediafax.ro.

Loteria bonurilor fiscale se află în prezent în faza de proiect, dar prevede ca prima extragere, ocazională, să fie organizată pe 13 aprilie, a doua zi de Paşte, cu un fond lunar de premiere de 1 milion lei. În ceea ce privește extragerile lunare, ele vor începe din iulie, dar proiectul prevede ca extragerile să poată fi organizate și ocazional.

La Loteria bonurilor fiscale pot participa persoanele fizice rezidente şi nerezidente care au împlinit deja vârsta de 18 ani şi deţin bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii în ţară.

Bugetul total alocat pe şase luni din acest an ar urma să fie de 10 milioane lei.

Loteria bonurilor fiscale va consta în extragerea aleatorie de numere, respectiv un număr cuprins între 1 şi 999 inclusiv, reprezentând valoarea totală a bonului fiscal fără subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, şi o dată calendaristică reprezentând ziua emiterii bonului fiscal, aferentă lunii sau intervalului calendaristic, după caz, pentru care este organizată Loteria, în vederea acordării de premii în bani.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.