Notele de la Bacalaureat. Câți elevi au obținut media 10 după contestații

subiecte bac 2020 geografie subiecte BAC 2020 matematică evaluare națională 2019 note contestații bacalaureat 2017 medii 10 barem evaluare națională 2018 matematică barem română bac 2018 medii de 10 la bac 2018
Foto: cataloagescolare.ro

126 de elevi din România au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, reiese din informațiile publicate astăzi de Ministerul Educației Naționale pe siteul bacalaureat.edu.ro.

Autoritățile din educație au publicat astăzi rezultatele finale, după contestații, de la examenul de Bacalaureat din acest an.

Înainte de contestații, 97 de elevi obținuseră media 10 la examenul de Bacalaureat. Numărul lor a crescut la 126 în urma recorectării lucrărilor.

Profesorii care au recorectat lucrările au considerat că 29 de alți elevi meritau note maxime la toate probele de examen.

Ministerul Educației Naționale a publicat astăzi pe siteul bacalaureat.edu.ro rezultatele finale, după contestații, de la examenul de Bacalaureat 2017. Notele afișate astăzi, 10 iulie, sunt definitive.

Cei interesați pot căuta notele unui elev după numele acestuia. De asemenea, pe siteul edu.ro pot fi văzute notele dintr-un anumit județ sau dintr-un anumit liceu, iar elevii pot fi ordonați alfabetic sau după medie.

Rata de promovare de la examenul de BAC 2017 a crescut și ea. Înainte de rezolvarea contestațiilor era de 71,4%, iar acum este de 72,9%.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

– susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
– susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
– obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

În acest an, pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.