Nokia se întoarce cu două telefoane. Bateria ține o lună

Nokia 150
Nokia 150

În contractul prin care Microsoft a preluat divizia de telefoane Nokia, a fost specificată și o interdicție de a folosi brandul pentru o perioadă de timp.

Aceasta a expirat, iar compania HMD Global a preluat dreptul de a folosi numele de Nokia. Zilele trecute au prezentat și primele doi modele. Însă fanii gandgeturilor de ultimă generație au de ce să fie dezamăgiți.

Primele două telefoane, Nokia 150 și 150 Dual Sim, nu sunt smartphone-uri. Printre altele, noile Nokia au radio, player MP3, lanternă, cameră foto VGA și bluetooth, iar ecranul măsoară doar 2,4 inci.

Principalul atu al celor două telefoane îl reprezintă autonomia bateriei. Potrivit producătorului, cele două modele pot oferi convorbiri de până la 22 de ore la o singură încărcare, iar în stand by pot sta până la o lună.

Noile telefoane Nokia vor intra pe piața europeană în prima parte a anului 2017, iar prețul de producător, fără taxe și adaos comercial, va fi de 25 de euro.

Microfost a cumpărat Nokia în 2014. Tranzacția a fost în valoare de peste 5,4 miliarde de euro. Aproape 30.000 de angajați au Nokia au trecut la Microsoft.

După ce a vândut diviza de telefoane, Nokia a rămas cu alte departamente foarte importante: NSN, dezvoltarea de infrastructură și rețele, Here Maps, dezvoltare de hărți și Advanced Technologies, care se ocupă de dezvoltarea de tehnologii avansate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.