Nokia revine în forță cu un nou smartphone

Nokia 6 este cel mai recent smartphone de top lansat de HDM Global. Nokia 8 va fi mult mai puternic
Nokia 6 este cel mai recent smartphone de top lansat de HDM Global. Nokia 8 va fi mult mai puternic

La jumătatea lunii august, HDM Global, compania care deține acum brandul Nokia în domeniul electronicelor, va prezenta un smartphone care va funcționa cu Android. Evenimentul va avea loc pe 16 august, la Londra.

Nokia 8 ar putea avea un ecran de 5,3 inci, cu rezoluție QHD, un procesor Snapdragon de 835, 4GB memorie RAM, un spațiu de stocare de 64GB și un suport dual SIM. Fotografiile ar putea fi făcute cu un sistem dual, cu două camere de 13 megapixeli. Telefonul va fi la vânzare în variantele auriu, argintiu și albastru.

HDM Global este condusă de Jean-Francois Baril, un fost șef al Nokia. La sfârșitul anului trecut au lansat primele două telefoane, după preluarea brandului de la Microsoft.

Nokia 150 și 150 Dual Sim nu sunt smartphone-uri. Printre altele, noile Nokia au radio, player MP3, lanternă, cameră foto VGA și bluetooth, iar ecranul măsoară doar 2,4 inci.

Principalul atu al celor două telefoane îl reprezintă autonomia bateriei. Potrivit producătorului, cele două modele pot oferi convorbiri de până la 22 de ore la o singură încărcare, iar în stand by pot sta până la o lună.

Însă Nokia a atras din nou atenția după ce a decis să relanseze modelul 3310, unul dintre cele mai populare telefoane. Cu design modernizat şi cu un ecran color mult mai mare, noul 3310 oferă doar funcţionalitatea de bază a unui telefon mobil echipat cu tastatură. Singurele elemente de noutate sunt camera foto de 2MP însoţită de blitz LED şi slotul microSD, util pentru extinderea memoriei interne de 16MP.

Nokia a trecut la Microsoft în 2014. Tranzacția a fost în valoare de peste 5,4 miliarde de euro. După ce a vândut diviza de telefoane, Nokia a rămas cu alte departamente foarte importante: NSN, dezvoltarea de infrastructură și rețele, Here Maps, dezvoltare de hărți și Advanced Technologies, care se ocupă de dezvoltarea de tehnologii avansate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.