Zilele de 24 şi 31 decembrie, libere pentru bugetari

Zilele de miercuri, 24 şi 31 decembrie, din ultimele două săptămâni ale acestui an, au fost declarate zile libere de către Guvern. Cele două zile libere de dinaintea sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou vor fi recuperate în funcţie de decizia instituţiilor publice. 

Declararea zilelor libere a fost decisă în şedinţa de ieri a Guvernului, relatează mediafax.ro.

„Prin hotărârea adoptată de Guvern, se stabilesc ca zile libere zilele de 24 şi 31 decembrie 2014, pentru salariaţii din sectorul public. Aceste zile se vor recupera fie prin activitatea în program normal în zilele de 13 şi 20 decembrie 2014, fie prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până la data de 31 ianuarie 2015”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Conform procedurii, ziua este declarată liberă pentru personalul bugetar, cu excepţia celor din instituţiile publice a căror activitate trebuie asigurată.

Potrivit Codului Muncii, sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât cele din weekend, majoritatea asimilate sărbătorilor religioase.

Pentru sfârşitul acestui an, zilele libere legale sunt 25 şi 26 decembrie, reprezentând prima şi a doua zi de Crăciun, iar zilele libere de la începutul anului viitor sunt 1 şi 2 ianuarie, de Anul Nou.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ion Iliescu, atacat dur la 25 de ani de la Revoluție: „Eşti un dictator! Criminalule!”
Ce salariu are Patriarhul Daniel, șeful Bisericii Ortodoxe Române
TOP 5. Cele mai bogate oraşe mici din România