Noapte geroasă. Unde s-au înregistrat cele mai mici temperaturi

Miercuri dimineață, în jurul orei 7.30, a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din ţară, de până acum, de minus 31 de grade Celsius.

Recordul de temperatură din acest an a fost înregistrat la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, în timp ce la Miercurea Ciuc au fost minus 26 de grade Celsius, iar la Braşov minus 24,7 grade Celsius.

Meteorologii au avertizat însă că noaptea de Revelion şi dimineaţa de joi vor fi și mai reci.

„A fost preconizată de câteva zile o temperatură foarte scăzută, de minus 25 de grade Celsius, dar în depresiuni întotdeauna scade mai mult. A fost foarte frig în această dimineaţă la noi, cel mai frig din ţară până acum”, a afirmat meteorologul Ciprian Bularca de la staţia meteo din Întorsura Buzăului, citat de mediafax.ro.

Temperaturi extrem de scăzute s-au înregistrat în toată Transilvania, minimele dimineţii variind între minus 26 de grade Celsis la Miercurea Ciuc şi minus 20 de grade la Odorheiu Secuiesc, în judeţul Harghita.

În judeţul Braşov, o temperatură de minus 24,7 grade Celsius a fost înregistrată în municipiul Braşov, iar cel mai cald, minus 23,8 grade, în localitatea Făgăraş.

De asemenea, în judeţul Alba, temperaturile minime ale dimineţii de miercuri au fost cuprinse între 22,1 grade Celsius la Sebeş şi minus 18,5 la Alba Iulia,

În judeţul Sibiu, au fost la minus 23,6 grade Celsius la Dumbrăveni şi minus 17 grade la Boiţa, iar în judeţul Mureş cea mai scăzută temperatură, de minus 17,7 grade Celsius, s-a înregistrat la Târgu Mureş şi cea mai ridicată, minus 13,3 grade, la Batoş.